Nieuws

Crossen te Betekom anno 2010
Het veldloopseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen. Vandaag stond de laatste gewone cross op het programma te Betekom. Met het BK en het BK voor masters en een kleine uitloper van de familie Glassée te Nijlen op stille zaterdag, zit het winterseizoen voor vele atleten er op.

Toch gaven enkele atleten nog het beste van zichzelf. Bij de jeugd werden er reeksen per categorie en niet per jaar gelopen. 1ste jaarsatleten kregen de kans om zich te tonen tegenover hun 1 jaar oudere categoriegenoten.

Bij de benjamins dames maar 1 deelneemster. Jorin Van Turnhout liep een regelmatige wedstrijd en plaatste zich op een 34ste plaats.

De benjamins heren waren met 2. Kwinten Torfs liep een sterke wedstrijd en liep als 6de over de eindstreep. Ruben Glassée eindigde als 30ste.

Bij de pupillen dames viel de prestatie van Sien Moons op. Sien eindigde als 8ste net na Alexandra Van Besouw. Sien was wel de eerste atlete van het gezegende jaar 98.

De pupillen heren liepen in een grote groep. Jonas Van Hove (met weinig training in de benen) eindigde als 32ste. Brent Van Turnhout, geplaagd met wat groeipijnen, liep als 70ste over de streep.

Lien Torfs is de laatste tijd goed op dreef, zij werd 12de bij de miniemen dames als eerstejaars atlete.

Bij de cadetten heren kwam Laurent Bierinckx aan de start. Hij liep naar een verdienstelijke 10de plaats.

Vorig jaar won Kaat Vermeulen de wedstrijd bij de cadetten, 3 jaar geleden won ze bij de miniemen. Betekom is dus een echt Kaat-parcours. Na een sterke wedstrijd eindigde Kaat op de 3de plaats, dus wederom mocht ze het podium beklimmen.

Dit jaar is het jaar van de korte cross. Speerpunt Tom Van Rooy stond aan de kant te supporteren. Volgende week vindt immers het BK, waar hij voor de titel en de crosscupzege gaat strijden tegen de winnaar van de korte cross Wesley De Kerpel, plaats. Daarom moest het Herenthouts geweld van enkele andere atleten komen. Dit kwam er van Brian Van den Bossche, die knap 4de eindigde in een heel sterk deelnemersveld. Nick Renders parkeerde zich iets later op een 7de plaats.

Vicky Lieckens verdedigde onze kleuren bij de seniores dames. Zij viel net naast het podium met een 4de plaats.

Maria Vranckx zorgde voor zilver bij de masters dames.

Bij de seniores heren kwamen Jo Prims en Andy Goossens aan de start. De altijd sterke Jo liep als 18de over de streep. Andy, al een hele tijd geplaagd door blessures, maar nu aan de beterhand, werd knap 23ste.

Marc Raets, sinds dit jaar M50+, is al heel de winter podiumplaatsen op de crossen aan het verzamelen. Ditmaal werd hij knap 2de. Eddy Wynants werd iets later 4de.

gepost door Hans op 7-3-2010

BK cadetten en scholieren
Vandaag streden de betere Belgische cadetten en scholieren voor de Belgische titels. Na enkele mindere jaren met weinig cadetten en scholieren, lijken nu enkele vette jaren aan te breken. Maar liefst 5 cadetten namen deel aan dit kampioenschap, waar enkel de atleten met de betere prestaties aan mogen deelnemen.

Maren Chody koos zoals gebruikelijk voor de 60m en de 60m horden. Op de 60m horden pakte ze heel knap uit door voor het eerst onder de 10" te lopen. Met 9"94 eindigde ze als 6de in een sterke reeks. De 60m liep af voor Maren met een valse start.

Yentl Verreydt spitst zich tijdens de winter vooral toe op hoogspringen. Ditmaal eindigde Yentl als 9de met 1m58.

Frederic Op de Beeck nam deel aan twee proeven. Ditmaal niet zijn voor hem gebruikelijke combinatie kogelstoten en 800m. Maar ditmaal het kogelstoten (7de met 11m52) en het hinkstapspringen (8ste met 10m60).

Vlaams kampioen 200m Jef Mees, nam ditmaal ook deel aan de 200m. Hij won zijn reeks in 24"60. Net niet goed genoeg voor de finale.

Daan Van Vlerken koos voor de andere 2 spurtnummers. In zijn reeks 60m eindigde hij als 6de in 8"12. Op de 400m kende Daan veel meer succes. Hij won zijn reeks in 58"44, dit was goed voor de 5de plaats algemeen.

Foto's vind je in de fotogalerij.

gepost door Hans op 7-3-2010

BK AC Indoor
Vandaag namen Kristof Beyens en Isabel Poelmans deel aan het BK AC Indoor.

Isabel kwam aan de start van de 60m horden en het hinkstapspringen. Isabel eindigde op de horden in haar reeks als 4de in 9"22. In het hinkstapspringen sprong ze 11m28, goed voor een 6de plaats.

Kristof toonde dat zijn conditie in stijgende lijn ging op de 60m en de 200m. Kristof won op de 60m zijn reeks in 6"93. In de finale strandde hij net naast het podium in 6"90. Op de 200m had Kristof meer succes. Hij won zijn reeks in 21"64, daarna werd Kristof Belgisch kampioen 200m in de finale met 21"75.

gepost door Hans op 21-2-2010

Topatleten aan het werk
Vandaag was een van de hoogdagen van het Belgische winterseizoen. Naast de carnavalsstoet in het stoetersdorp vonden in de Belgische atletiekwereld enkele belangrijke wedstrijden plaats: de Toyota indoormeeting te Gent en de crosscupmanche van Hannuit.

Ons uithangbord Kristof Beyens kwam aan de start van de internationale Toyota indoormeeting te Gent. Omdat Kristof net terug is van een stage, zat een sterke 60m nog niet in de benen. Met 7"01 werd Kristof 8ste in de 2de reeks.

Ex-profatleet Tom Van Rooy toonde zijn talent dan weer op de crosscupmanche van Hannuit. Zijn provinciale titel vorige week toonde dat hij in vorm is. Vandaag toonde hij dit nogmaals. Tom eindigde tweede na een ongenaakbare Jeroen D"Hoedt op de korte cross. Ondanks zijn mooie prestatie moet Tom in de tussenstand wel een plaats inleveren. Op dit moment staat Tom 3de in de tussenstand.

gepost door Hans op 14-2-2010

BK en KvV meerkampen indoor
Dit weekend stond indoor in het teken van het BK en KvV meerkampen. Met 4 atleten kwam onze club aan de start.

Isabel Poelmans, toonde nogmaals haar meerkamptalent. Na 5 proeven behaalde Isabel 3441punten. Goed voor een extra Belgische en Vlaamse titel op haar palmares.

Bart Van Caeyzeele, al enkele jaren een topper bij de masters heren, toonde zijn kunnen nog maar een keer. Met 2773 punten behaalde Bart een mooie bronzen medaille op het BK en een zilveren medaille op het KvV.

Bij de cadetten hadden we zelfs 2 deelnemende atleten, beiden gingen een onderline broederstrijd aan. Jef Mees toonde zich de meerdere van Yentl Verreydt. Jef eindigde als 9de met 2816 punten. Yentl eindigde als 10de met 2638 punten. Omdat er 2 Waalse atleten voor beide atleten eindigden, schuiven ze allebei 2 plaatsen op voor het KvV.

gepost door Hans op 7-2-2010

KvV AC Indoor
De eerste maanden van een jaar staan altijd in het teken van crossen en indoorkampioenschappen. Vandaag konden onze betere atleten zich bewijzen op het Vlaams Kampioenschap indoor voor alle categorieën. 3 Herenthoutse atleten kwamen aan de start.

Kristof Beyens maakte zijn seizoensdebuut op de relatief korte 60m als voorbereiding op het EK 200m in Barcelona. Met 6"96 in de reeksen en 6"99 werd hij 5de in het sterke deelnemersveld.

Isabel Poelmans koos, zoals ze wel meer doet, voor de 60m horden en het hoogspringen. In de reeksen van de 60m horden werd ze 2de in 9"23, in de finale verbeterde ze haar tijd tot 9"20, goed voor een 8ste plaats. Ook in het hoogspringen werd ze 8ste door een hoogte van 1m60 te overschrijden.

Evi De Jaegher beperkte zich deze keer tot de 60m horden. In de reeksen strandde ze als 3de in haar reeks in 9"07. In de finale liep ze 9"10, hiermee werd ze 6de.

gepost door Hans op 31-1-2010

Herentalse veldlopen
Voor onze veldlopers zijn de Herentalse veldlopen, georganiseerd door onze moederclub AC Herentals, elk jaar een hoofddoel.

Door het hoge aantal deelnemers, gaan we enkel de podium- en enkel ereplaatsen bij de seniores vermelden.

Kaat Vermeulen won haar 2de cross van het seizoen bij de scholieren dames.

Tom Van Rooy is al een heel seizoen op dreef. Dit winterseizoen is zijn hoofddoel de crosscup korte cross. Hier staat hij momenteel 2de in de stand. Omdat er in Herentals geen korte cross wordt gelopen, koos Tom voor de lange cross, en met succes. Tom won de wedstrijd. In dezelfde reeks werd Brian Van den Bossche verdienstelijk 6de.

Sien Moons is een relatief nieuwe naam, toch kan ze heel snel lopen. Bij de pupillen dames van 2000 werd ze knap 3de.

gepost door Hans op 17-1-2010

KvV cadetten en scholieren indoor
Naast de cross van de moederclub kwamen onze explosievere cadetten aan de start van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren. Na enkele jaren met een minder aantal cadetten en scholieren lijken deze categorieën terug te bloeien binnen onze club.

Jef Mees zorgde zelfs voor een Vlaamse titel op de 200m, en met een 3de plaats op de 60m, mocht hij als eerstejaars, ook een bronzen medaille ophalen.

Als eerste kwam Yentl Verreydt in actie in het hoogspringen, in een wedstrijd die startte met vertraging en onderbroken werd door hordenreeksen, sprong Yentl over 1m55, goed voor een 8ste plaats.

Tijdens de hoogspringwedstrijd op een paar meter van de hoogspringstand, nam Frederic Op de Beeck deel aan het kogelstoten. Met een heel mooie 11m62, eindigde Frederic als 6de. Frederic nam later op de dag ook deel aan de 800m, voor Frederic is dit een normale combinatie. Frederic liep deze in 2'19"76 uit, goed voor een 7de plaats in deze reeks.

Tijdens deze wedstrijden kwam ook Maren Chody in actie. Maren liep de 60m horden, dus kruistte ze de twee andere ateten. Maren werd in de 2de reeks ingedeeld. Ze eindigde in deze reeks als 6de in 10"07 goed voor een aanzienlijke verbetering van haar PR. Maren nam later op de dag ook deel aan de 60m. In haar reeks liep ze als 6de over de streep in 8"56.

Iet later namen Jef Mees en Daan Van Vlerken deel aan de 200m. Jef won zijn reeks in 24"29. Daan, die geteisterd werd door voetproblemen na een partijtje voetbal, liep in reeks 6 naar een 6de plaats in 26"74. Jef mocht aan het einde van het kampioenschap deelnemen aan de finale, deze finale won hij overtuigend in 24"26.

Jef en Daan namen ook deel aan de 60m. Jef won zijn reeks in 7"71. Daan werd in zijn reeks 5de in 8"21. Jef mocht op deze afstand ook naar de finale. In deze finale liep hij naar 7"65, goed voor een bronzen medaille.

gepost door Hans op 17-1-2010

PK Indoor Gent
Vorige week zondag werden in de topsporthal te Gent (door gebrek aan infrastructuur in de provincie Antwerpen) gehouden. Zoals elk jaar werd dit samen met de kampioenschappen van Vlaams Brabant georganiseerd. De wedstrijden waren gemengd per provincie, wat het soms ingewikkeld maakt.

Onze jeugdig team (maar liefst 8 cadetten) kwam met 4 gouden (Jef Mees 60m en 200m Cad H en Bart Van Caeyzeele 60m en ver M35+), 2 zilveren (Dietmar Ledegen Ver Jun H en Isabel Poelmans hoog Sen D) en 3 bronzen medailles (Yentl Verreydt hoog cad H, Daan Van Vlerken 60m cad H en Frederick Op de Beeck 800m) terug naar het ondergesneeuwde koude Herenthout.

Enkele podiafoto's kun je vinden op http://foto.zita.be/9632694263.

Hieronder een overzicht van de geleverde prestaties:

Cadetten dames
60m reeksen: 4. Maren Chody 8"72
60m H reeksen: 1. Maren Chody 10"28

Cadetten heren
60m reeksen: 1. Jef Mees 7"72, 7. Daan Ledegen 9"14, 2. Tobi Horemans 8"50, 2. Daan Van Vlerkern 8"17.
60m finale: 1. Jef Mees 7"63 (1 PKA), 5. Daan Van Vlerken (3PKA)
Verspringen: 5. Tobi Horemans 4m52, 6. Siebe Cool 4m41
Kogel: 9. Frederick Op de Beeck 10m72, 13. Siebe Cool 7m23
Hoog: 4. Yentl Verreydt 1m56 (3PKA)
200m reeksen: 2. Daan Van Vlerken 26"80, 1. Jef Mees 24"49 (1PKA), 4. Daan Ledegen 30"54
800m: 8. Frederick Op de Beeck 2'25"18 (3PKA)

Junioren heren
60m reeksen: 6. Dietmar Ledegen 7'94
Verspringen: 4. Dietmar Ledegen 5m58 (2PKA)
200m reeksen: 5. Yanick Jacobs 26"58

Senioren dames
Hoogspringen: 4. Isabel Poelmans 1m59
60m Horden: 5. Isabel Poelmans 10"75 (2PKA)

Senioren heren
60m reeksen: 5. Koen Wagemans 7"68
Kogelstoten: 5. Bjorn Goossens 10m86

M35+
60m reeksen: 2. Bart Van Caeyzeele 7"77
60m finale: 3. Bart Van Caeyzeele 7"68 (1PKA)
Verspringen: 1. Bart Van Caeyzeele 5m91 (1PKA)

M40+
60m reeksen: 2. Koen Ledegen 8"01
200m reeksen: 1. Koen Ledegen 26"41

gepost door Hans op 9-1-2010

Gelukkig 2010!!!
Het bestuur van de Herenthoutse atletiekclub wil iedereen een gelukkig, gezond, sportief, ... 2010 wensen.

gepost door Hans op 1-1-2010


-0- -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24- -25- -26- -27- -28- -29- -30- -31- -32- -33- -34- -35- -36- -37- -38- -39- -40-